Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


"O jul med din glede"

Vi har ikke skrevet noe siden vi fortøyde i Østerby havn på Læsø. Det har vært en sammenhengende periode med dårlig vær. Fiskerne ligger også inne, og selv villkattene har vurdert været som så dårlig at de har flyttet ut av moloen og søkt ly et annet sted i havna.

Noen vil sikkert spørre: Kan det være noe hyggelig med båttur når forholdene er slik? Svaret er et stort ja. Det kan være mentalt slitsomt å høre den lyden av kuling hele tiden, natt og dag, og at veien sørover blir mye lengre enn vi både hadde ønsket oss og trodd. Men, når vi har avfunnet oss med at det er slik det er, så har vi det utmerket.

Vi har glede av vår vinterisolerte båt, som er lett å varme opp. Vi har en avfukter i nesten kontinuerlig drift som gjør inneklimaet behagelig. Vi har ellers alt vi trenger om bord for å bo i Vilje også på denne årstiden. Her nyter vi friheten og ensomheten og gleder oss over dager som nå skal bli bare lengre og lysere. Den hyggelige versjonen av det å bli liggende lenge i en havn, er også at det i motsetning til på travle ferier, blir tid til å lære stedene og menneskene bedre å kjenne.

Vi feiret julaften i god dansk ånd, med and. Vi har tidligere hatt stor glede av innkjøpte bokser med hermetisk andeconfit når det har vært anledninger som krever et litt enklere kjøkken, men med god standard på serveringen. Så det var hovedmenyen denne julaften. Vi må legge til at vi har gjort en investering i kjøkken som vi har mye glede av. Vi kastet ut mikrobølgeovnen og kjøpte en miniovn, altså en liten stekeovn til 230 V som vi kan bruke når vi er koplet til landstrøm. Sammen med gasskomfyren klarer vi å tilberede mat som ikke er det vi husker fra turer med stormkjøkken. Det ble en god julemiddag og en hyggelig markering i Vilje, uten masse julepynt, bare oss, juleduken og julelyset.