Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Dansk gjestfrihet

Vi har tidligere skrevet om gleden over det å møte nye mennesker. Østerby er ikke noe unntak. Kurt, havnefogeden, var første møte som vi skrev om ved ankomst. Søren og Ellen, som bor her inne midt på øya, var de neste. Typisk for den danske gjestfriheten, inviterte de oss hjem til seg på 2. juledag. Et sterkt møte med noen flotte mennesker som tok kontakt på grunn av Vilje.

Som vi har skrevet om tidligere, er båten stadig kilde til oppmerksomhet og kontakt. De er tidligere seilere, så Søren så straks noen kvaliteter ved båten som interesserte ham. Dermed var kontakten etablert. En strålende hyggelig kveld med dem, en av sønnene, svigerdatter og et barnebarn. Alle sammen mennesker vi gjerne treffer igjen.

Søren var også innom i Vilje for å gi oss noen gode råd om forbedringer. Hans erfarne øyne hadde sett ting som helt opplagt er noe vi vil følge opp.

Fortsatt blåser kulingene med storm i kastene, natt som dag, uten opphold. Det gjør ikke så mye inntrykk på Læsø-boerne, men det hender de nevner at det er litt “blæst denne julen». Søren kom med en tydelig oppfordring til å benytte første mulighet til å komme videre. Han hadde selv erfaring med å skulle seile sin egen båt fra Læsø til Limfjorden for en reparasjon i november, men fikk ikke levert båten før tidlig i mars.