Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Haapsalu

Kulingen stod hele neste dag og deler av natta, men vindstyrken var moderat da vi forlot havna. Vinden hadde imidlertid dratt opp så mye kort og urolig Østersjø at det ble en ganske humpete tur videre vest- og sørover. Ikke av de dagsetappene som skriver seg inn i loggboka som god, men vi fikk tilbakelagt de 40 nautiske milene ned til Haapsalu på den estiske nordvestkysten.

Der ligger vi nå. Ei god havn med akkurat nok dybde til at vi kan bruke den, men enda bedre, en hyggelig liten by en spasertur unna.

Noe vi ikke har sett hjemme er havnekonkurranse. Haapsalu havn er ikke én, men tre havner inntil hverandre De konkurrerer om gjestebåter. Som innpiskere i restaurantgater står de på bryggene og forsøker å kapre de ankommende båtene.

Det er tydelig at dette er ei viktig feriehavn for både finner og estlendere. Vi skrev om ankomsten til Tallinn at vi var overrasket over det strenge regimet med koder på alle låser. Her fikk vi beskjed om koden til dusj og toaletter, men i porten inn til havna stod nøkkelen i døgnet rundt. Det er alltid godt med tillitsbaserte systemer, så lenge noen er der og ser til at det fungerer. Med ei god havn som kan tilby litt mer enn bare en fortøyningsplass, og lavtrykk i kø, bestemte vi at dette var et bra sted for å bli noen dager mens Hilde tar en snartur til Norge.