Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


“Dampskip”

La denne lille dampbåten være illustrerende for småbylivet her. Med skipper og fyrbøter sittende på babord side, ser vi at kapasiteten på turisttrafikken ikke kan være all verden. Men de er stolte av denne attraksjonen og fyrkjelen holder trykket oppe hele dagen. Ikke en stor båt, ikke et stort vann og ikke så lange turer, men sjarmerende annerledes enn det båtlivet vi ser i gjestehavnene.

Utviklingen her i Haapsalu har nok gått tregere enn i Tallinn, men det er en synlig optimisme her. Det bygges og restaureres i hele byen og der det er satset på turisme, er det gjort med pietet. Det bygges i gammel stil og bygninger tilbakeføres til slik de var bygget. Her er det ikke spor av stormannsgale funkisvillaer som hjemme. Så her har de heller ikke RIB-turister. De tar heller en tur med dampbåten.

På vei over land med buss til flyplassen i Tallinn melder Hilde om det samme inntrykket. Nennsom restaurering av gamle hus når en får råd til det. Velpleide hager, marker og skoger overalt. Og hjelpsomme og fine folk. Et godt land å være gjest i.