Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


En ny høst

Vi er hjemme igjen. Også denne reisen måtte ta slutt. Det skjedde mandag 23. september, tidlig kveld. Vi forlot en blomstrende klematis en kald maidag og kom hjem til høstfarger i skjærgården.

Det er ikke vemodig å fortøye når det er så mange opplevelser og inntrykk å fordøye. Men det er litt rart, det skal vi innrømme. Etter nesten fem måneder i “vannseng” er det uvant å sove i en stabil seng, uten klukkelyder fra båten, uten plystring i riggen eller en fender som har bestemt seg for å gnisse.

Turen hjem ble like fin som turen ut. Fra Hunnebostrand hadde vi det nesten vindstille i innerleia opp til Havstensund. Der har vi vært fram og tilbake mange ganger gjennom årene, og alltid sett misunnelig på de som var så heldige å finne en av de tre bøyene ledig der øst for Trossö, med utsikt til hovedleia. Nå var de ledige alle tre. Det ble en nydelig ettermiddag og kveld, drapert av løvtrær med de flotteste fargene høsten kan oppvise (bildet).

Som på vei sørover ville vi også nå, på hjemtur, besøke Nordkoster. Vi hadde en kort tur opp Kosterfjorden på lørdag formiddag, og var forberedt på at det gode høstværet hadde lokket mange ut til Kosterøyene, og at det å finne en plass ville være vanskelig. Det var riktig gjettet. Men kanskje var det noen som unnet oss denne avslutningen på turen. I det vi var i ferd med å snu, var det en som gikk. Det ble bryggeplass for Vilje og vi.

Vi ble til mandag formiddag da høytiden for de svenske hummerfiskerne hadde startet. På strekket fra brygga til grensebøya klarte vi å styre unna teinene. Vi får håpe de gir gode inntekter til kosterfiskerne. Det er de som sørger for at det fortsatt er fastboende på Nordkoster. Vi er dem evig takknemlig for at vi er velkomne som gjester på øya deres. Vi lover å komme tilbake og vi lover å dra igjen.

Nå lukker vi denne bloggen for disse små minnebildene fra en tur som har besøkt 9 land og 60 havner. Vi ser at mange har fulgt oss, og det håper vi dere har hatt glede av. Vi takker alle for turen, men vi slutter ikke helt ennå.

Vi kommer til å bruke litt tid på å samle noen av erfaringene fra både planleggingen og gjennomføringen av denne turen og presentere dem på bloggen. Det vil nok først og fremst være interessant for dere som med seil og/eller motor kanskje er inspirert til å besøke de samme farvannene som vi har vært i. Dere kan selvsagt også ta direkte kontakt med oss, blogginnleggene er jo relativt korte og sammenfattende, så det er mye som kan utdypes og forklares.