Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Tilbakeblikk og erfaringer


Livet ombord

Et annet ulykkesforebyggende og svært viktig punkt er hvordan vi som mannskap har det ombord. For oss handler det om å lage gode rutiner som skal følges og bare fravikes når vi er enige om det. Vi lever et så normalt liv som mulig ombord, noe som er mulig når vi selv kan bestemme tempo og havnealternativer.

Vi spiser så regelmessig og normalt som mulig, og det er en obligatorisk del av planleggingen av neste dags etappe at vi forbereder den maten vi trenger underveis. Fortsatt er vi bare to ombord, så det å ha ferdig mat, kaffe, varmt vann til drikke, supper mm er med på å gjøre seilasen enda hyggeligere - og tryggere. Med ett eller flere døgn i sjøen er regelen den samme: Forbered så mye som mulig når forholdene tillater det.

Vi må også legge til at en av erfaringene nesten over alt på denne turen har vært tilbudet av gode ferdigmatprodukter, som krever lite tid i byssa for å kunne serveres underveis. Fra våre første turer med "Rett i koppen", som fortsatt er utmerket, er det nå hyllevis med slike produkter. Gode produkter.

Normal mat, normal dagsrytme, søvn og fravær av de største utfordringene fysisk og psykisk gir tryggere seilas. Uthvilte mannskaper er en viktig faktor for å unngå å gjøre de dumme og farlige tingene.