Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


U23

.. er plassen vår i Compagnieshaven i Enkhuizen. Meldebrygga innerst ved havnekontoret begynner med bokstaven A, og med 24 båter på hver bokstav sier det noe om størrelsen på havna. Som sagt, så har vi nesten ikke truffet en eneste nederlender som ikke har anbefalt oss å gå hit. Vi kunne glede oss til Enkhuizen på vei fra Hindelopen i noen timer med en nydelig sløreseilas i strålende sol. Stedsvalget var et godt råd. En nydelig by med mye interessant historie.

Fordelen med å ligge så langt ut i alfabetet er at vi ligger helt ute ved innseilingen, tett på kanalen og innseilingen til slusen ut i Markermeer. Våre mest høylydte naboer her ute er sothøner og toppdykkere. De har unger som er konstant sultne og som sier fra om det, hele tiden. Her er det ingen støyende motorbåter eller vannscootere. Seilerne som er gjester her er her for å nyte stillheten og det gode været. Her er det ikke kø av båtfolk med medbrakte griller som skal på land, slik som hjemme. Som vi har erfart i de andre nederlandske havnene, så er det en behagelig avslappet og hyggelig stemning. Her er det 95% seilbåter, mens det var motsatt inne i kanalene.

Vi er inne i en varmebølge, med temperaturer som er uvanlig for dette området. Vi har det akkurat nå bedre her ute, med en svalende bris inn i cockpiten og under et nyinnkjøpt solseil, enn inne i en av byhavnene i Amsterdam.