Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Seilas i historiske farvann


Konsonantenes land

Etter fine dager i Świnoujście fikk vi en passe sterk sørvestlig vind til å ta oss videre østover. Det er ikke så mange farbare havner på den polske kysten, så dagsetappene bestemmes av det. Vi hadde en flott 10 timers lenseseilas med 5 knop i snittfart de 50 nautiske milene til Kołobrzeg.

Selv med havnesjefens hjelp er det ikke lett å holde orden på de polske konsonantene. De er mange og med overraskende sammensetninger og uttale. Det kan høres ut som et enkelt problem, men tenk deg at du må kalle opp en havnekaptein på VHF for å spørre om når svingebrua i havna åpner, og du ikke engang kan uttale navnet på havna. Det vil være en fornærmelse å bruke det tyske navnet som alle stedene her i Hinterpommern har.

Vi ligger i en havn som er så ny at den ikke engang er avmerket i havnebeskrivelsene vi bruker. En flott gjestehavn med hyggelig betjening. Det er nok et litt typisk uttrykk for det som skjer i Polen nå, som medlem av EU og med en sterkere nasjonal identitet som et vestlig land. De ønsker å gjøre denne kysten til et attraktivt reisemål, og er på god vei.