Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Nytt land

Vi hadde bestemt oss for Østerby på Læsø som neste havn. Styrsö viste seg å være et godt valg som stopp på veien, med betjent dieselkai og god gjestehavn. I tillegg reduserte den overfarten til Læsø med det vi trengte for å ha dagslysseilas ut i Kattegat.

Vi merker godt at dagene er på det korteste nå, så vi tar hensyn til det når vi planlegger turen videre.

Det ble en fin overfart til Østerby og et hyggelig gjensyn med Danmark og dansk gjestfrihet. Uten å trekke enkeltepisoder for langt, så opplevde vi kulturforskjellene mellom Sverige og Danmark ganske tydelig ved ankomst. I Göteborg ble vi bedt om å finne en midlertidig plass å fortøye, til havnesjefen kunne komme ned om ca. en time. Pris og ankomst var da avtalt på forhånd. I Østerby, som vi også ringte til på forhånd, rakk vi ikke å fortøye før havnesjefen kom på brygga med stort gjestfritt smil, håndhilste på oss begge og ønsket “velkommen hertil”.

Strøm, toaletter og dusj var åpent og vann kunne vi fylle i fiskerihavnen. Da vi spurte om hvordan det var med betaling av havnepenger var svaret: “Nei, det har vi glemt”. Så i skrivende stund ligger vi som eneste gjestebåt her bak moloen og nyter av stillheten og den danske gjestfriheten.

Vi blir her på ei kjent og kjær øy noen dager og gleder oss til solsnu.