Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Öland

Uten å fornærme Öland, så framstår denne lange lave landstripa som ganske kjedelig. Noen få havner kan anløpes på vestsiden. Østsiden er nesten utilgjengelig for oss som båtfarende. Ölendinger er sikkert glad i øya og det må vel også være en grunn til at den svenske kongefamilien har sitt sommerslott her ute.

Vi kunne ikke bare passere, uten å avlegge øya en visitt. For å ha et godt utgangspunkt for overfarten til Gotland, tok vi en kort etappe fra Oskarshamn til den lille havna Byxelkrok helt nordvest på øya. Etter en nydelig 3 timers kryss over Kalmarsund, fikk vi en litt heftig vindøkning inn i havna, som av en eller annen grunn er åpen mot sørvest (fremherskende vindretning). Vi fikk manøvrert oss inn på siste ledige plass på moloen, men god hjelp fra folk på land.

Byxelkrok er et hyggelig sted, men skremmer nok mange seilere med den urolige havna. Vinden roet seg på natta og vi var klare for avreise klokka seks nordøstover til Visby på Gotland. På bildet ser dere moloen i Byxelkrok, og den Blå Jungfrun i horisonten.