Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


I Stockholms skjærgård

Nynäshamn ligger helt sør i dette arkipelet som strekker seg 60 nautiske mil nordøstover. Her er det mulig å finne steder en hel ferie uten å måtte trenge seg sammen i havner både med og uten brygge.

I motsetning til de områdene vi skal inn i lenger nord og øst er denne skjærgården dyp og grundig oppmålt. Det er derfor mulig å bevege seg nesten over alt om du har kart, kompetanse og mot. Planen vår var å finne en svai- eller bøyeplass. Nok en gang ble vi innhentet av været. Med meldingen om mye regn og kuling fra nordøst, var ei le innhavn et bedre alternativ for neste natt.

Mandag kveld fikk vi en svensk seilbåt ved siden av oss. De viste seg å være lokale, med tips om seiling i skjærgårdshavet i Åland. Dessuten hadde de hatt hjemmehavn i Bullandö, her midt i Stockholmsskjærgården de siste 50 årene (!). De snakket så varmt om havna at vi valgte å ta turen de 30 nautiske milene nordøstover og fortøye med godt le for nordakulingen. Vi rakk akkurat å få opp cockpitteltet før regnet kom.

Dette er ei havn vi ikke hadde valgt ut fra havnebeskrivelsene, men nok en gang viste det seg at det er nyttig å snakke med de som vet. Vi fikk plass med baugen nesten inne i hamnkrogen og med livsmedel og hamnkontor som nærmeste nabo. Et hyggelig møte. Vi brukte kulingen til å gjøre litt indretjeneste og annet forefallende, og legge planer for videre ferd.