Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Suler

Litt overveldet av at tilbudet på sprit, tobakk og parfyme her nede i havneområdet helt overskygget våre nære behov for å finne en butikk som kunne selge oss dagligvarer, tok vi turen opp i 2. etg. Helgoland har nemlig både et Unterland og et Oberland, med en heis imellom. Der oppe har de foruten de fastboende med skole og alle servicetilbud, en hageby helt ute på klippekanten. Du har garantert ikke sett maken.

For oss besøkende har de tilrettelagt turveier på øya. Et imponerende arbeid er nedlagt med å steinlegge gangveier som alle kan bruke, gående, gående med rullator, rullestolbrukere og andre som trenger et jevnt og godt underlag for å bevege seg.

Det stedet alle skal besøke er Lange Anna, den helt spesielle fjellformasjonen på øyas nordvestside. De siste tyve årene har havsuler tatt over dette området. Vi er bortskjemt med fuglefjell hjemme, men dette er virkelig imponerende og annerledes. Sulene bryr seg ikke om de hundrevis av nysgjerrige som står helt ute på klippekanten og betrakter disse store og grasiøse fuglene på vei ut og inn fra hekkeplassene. Avstanden er bare et par armlengder.