Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Styrtregn

Zierikzee er et hyggelig bekjentskap. Vi opplever to viktige endringer i forholdene nå. Det er «off season» for båtliv i Nederland. Det er påtagelig stille i havnene, i motsetning til for noen uker siden. Det andre er været. Etter en ekstremt tørr sommer og bekymringer for kanalene og avlingene, regner det døgnet rundt. Med noen små oppholdsperioder, tømmes det ned vann i store mengder.

Regnvær ser ut til å være kjærkomment her i byen. Aldri har vi sett så mange gående og syklende som på turveien her rett ved brygga. Det virker som om de elsker å være ute for å kjenne på dette livgivende regnværet. At nederlendere har et spesielt forhold til vann er ikke overraskende.

Vi vet vi er i Zierikzee når vi hver time i døgnet hører strofene fra byens klokkespill. Det høres ut som en gammel, slitt lirekasse med litt for høy lyd, som blir sveiva i ujevnt tempo. Ikke irriterende, bare sjarmerende. Her i havna, som utgjør den ene bredden innerst i den kilometerlange kanalen inn hit til byen, er det helt stille. Vi ligger tett på servicebygget og merker knapt at det er andre tilstede i havna. Overraskende for oss var det at dette lille stedet også har plass til fire store aktive fiskebåter. Det nyter vi godt av i den lokale fiskebutikken og i fiskebodene på markedet.