Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Ombord igjen

Hei alle som følger med på bloggen. Som dere har lagt merke til, så har vi ikke skrevet noe på en stund, og Vilje har heller ikke vært synlig på AIS. Grunnen er enkel. Vi gikk fra Gouda til Dordrecht og fortøyde båten for en ukes fravær. Vi hadde behov for å ta en tur hjem, så det passet fint med tog til Brussel og Flyr hjem til Gardermoen. Av hensyn til sikkerhet, lot vi være å kringkaste hvor båten lå og at vi skulle være fraværende fra mandag til mandag. Nå er vi tilbake og snart klare for å fortsette sørover.

Wijnhaven her i Dordrecht ligger klemt inne mellom gamle bygårder og gater, med en liten trang innseiling under ei bru mellom et hotell og et mursteinsbygg. Vet du ikke at havna er der, så ser du den ikke fra kanalen.

Her er vi tilbake til den stilen vi liker. En hyggelig havnesjef tar seg av alt kontorarbeid på brygga. Havna er ikke større enn at han til en hver tid har full oversikt over alle båter på både faste plasser og gjesteplasser. Han har dessuten god tid til alle og snakker brukbart engelsk.

Dordrecht er en hyggelig og historisk viktig by, så gammel at den regnes som en av Nederlands eldste (grunnlagt 1008). Bare å vandre gatelangs i denne Venezia-liknende byen er en opplevelse. Gjennomboret av vannveier og med hyggelige utesteder overalt, inviterer den oss inn og med. Vi kunne brukt mange dager her i byen.

Vi er nå helt sør i Nederland, ja provinsen heter Sør-Holland og ligger på grensen mot de to sørvestligste provinsene, Nord-Brabant og Zeeland. Vi fortsetter ned i Zeeland og sluser snart ut i Nordsjøen og den engelske kanal.