Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Havneby med stor H

Vi vet ikke om det er mangel på gode navneforslag eller rett og slett ideen om at det enkle ofte er det beste, men denne byen heter altså Havneby og er fiskeri- og fergehavna på øya Rømø. Vi er på vei sørover mot Helgoland. For å redusere avstanden dit noe, tok vi turen ned til Rømø som ligger helt ned mot øya Sylt på tysk siden av grensa. Riksgrensa går midt i sundet mellom de to øyene.

Som vanlig her i Vadehavet, er det innseiling for viderekomne. Det tok halvannen time i sterk medstrøm fra vi passerte rundseileren og vi gikk inn i den merka renna til vi nådde havneinnløpet. Sandvandring gjør at sjømerkene må flyttes ganske ofte, og at de derfor ikke er på det stedet kartplotteren mener de skal være. Dette har vi erfaring med blant annet fra Rügen, så det er ikke noe problem, men krever full konsentrasjon både ved rattet, kartplotter og papirkart.

Bortsett fra en aktiv, liten fiskeflåte, er det bilfergen over sundet til Sylt som er aktiviteten i havna. Vårt vertskap er Rømø Sejl-Klub, men deres båter ser vi ikke i havna.