Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Daglig påminnelse

Det er fortvilende med det norske nyhetsbildet vi har gjennom nettavisene hver eneste dag. Etter hovedoppslagene med Haaland og Sophie Elise, reportasjer om to, tre realityserier, og alle detaljer om Skal vi danse og Maskorama, ser vi enda et nytt arkivbilde av Putin som illustrasjon til stadig mer grusomme og absurde detaljer om krigen i Ukraina. Heldigvis finnes det gode internasjonale nyhetsformidlere å ty til.

Vi blir ikke kvitt påminnelsene om krigen her i Vlissingen heller. Nærmeste nabo til havna er et av verftene som bygger superyachter i milliardklassen (Damen). Lengst ut mot havnepolitiets base ligger en som riktignok ikke er bygd her, men antakelig har vært her for oppgradering. Den er visstnok eiet av en russisk oligark og er rammet av sanksjonene mot Russland. Når vi er så vage om eierforholdene og omstendighetene, så skyldes det at det rett og slett virker umulig å finne ut noe mer. Dere som vil vite noe mer om båten «Triple Seven» kan se på denne lenken: https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:384962/mmsi:319058500/imo:9374894/vessel:TRIPLE%20SEVEN

Det vi imidlertid kan forsikre om er at den blir liggende. Nordover i kanalen må den ha bruåpning og sørover ut i Nordsjøen, må noen åpne sluseporten.