Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Fjellbackaskjærgården

Nord for Hunnebostrand ligger Fjellbackaskjærgården, et begrep for båtfolk. Her er noen av kystens fineste uthavner.

Malin planla turen ut til Väderöarna, som vi også ville besøke, men en dag senere. Vi stoppet i Hamburgsund, hvor vi også fikk en hyggelig visitt av vår seilervenn i Boomerang, som var på vei til Skagen. Neste formiddag tok vi turen ut til den helt spesielle øygruppa Väderöarna. Her var det loshavn fram til 1966. Nå er det blitt gode gjesteplasser i havna, og losboligene drives nå som vertshus og konferansested. De frakter gjester ut og inn hele året med egne båter.

Vi fortøyde helt inne i den lille havnekilen, og har akkurat nok vann under kjølen til at vi flyter. Det hører med til historien at den nordøstlige vinden som har blåst sterkt i mange dager har redusert vannstanden til langt under det som er oppgitt middelvannstand.

Vi blir kanskje her gjennom helgen. Med dette været, med denne værmeldingen og på dette stedet er det knapt mulig å tenke seg noe bedre alternativ på hele Bohuslänkysten. Vi kom ikke til Nordspania på denne turen, men vi har nesten en spaniafølelse nå. Mild vind mellom 5 og 8 m/s, høy sol som gjør det nødvendig å bruke biminien. Den fikk vi laget for å beskytte mot solen i sørligere strøk enn Skagerak. Sjøtemperaturen mangler bare 3-4 grader for å konkurrere med temperaturer i sørlige Europa.