Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Tromsø

Tromsø er en fantastisk by, som fortjener å oppleves, ikke bare som en hotellby i jobbsammenheng. Med lunsj på Skarven var vi sjekket inn i Tromsø på den den aller beste måten. Det er godt å være gjest i denne byen. Vi hygger oss og har det bra på reisens nordligste mål. Stort sett i regnvær, og derfor forhold for inneaktiviteter. Ingen av oss hadde vært på Polarmuseet her rett ved havna. Det kan anbefales. En genuin samling og presentasjon av norsk polarhistorie som fortjener å bli sett. Fordi vi lå fortøyd rett i nærheten, så vi og traff folk som strømmet til dette museet. Folk fra land som har tatt del i polarekspedisjonene.

Vi avsluttet vårt Tromsøbesøk på tirsdag kveld med hyggelig kollegabesøk ombord, med ferske reker og hvitvin. En kveld som allerede lovte oss morgensol til avreisen. Det stemte, vi forlot byen ved 7-tida i strålende sol og nydelig utseiling fra en trivelig by. I sterk kontrast til da vi søkte inn i den i tåke og regn for få dager siden.

Returetappen til Finnsnes ble en enda bedre opplevelse en turetappen, med det strålende været. Fantastisk sikt, vi så alle fjelltopper i det fjerne, ikke minst på Kvaløya og Senja, som vi går innenfor. Vi toppet fartsrekorden gjennom Rystraumen med 12.2 knop og hadde en medstrømsseilas ned til Gisund båthavn der vi fortøyde allerede ved totida. Her har de lagt til rette med vaskemaskin og tørketrommel, som ikke fantes i Tromsø, så her blir det en vaskeaften.