Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Stadtlandet

Det er sikkert en spesiell opplevelse for alle sjøfarende å gå rundt Stadtlandet for første gang. Så også for oss. Med en liten bris imot og gammel sjø fra været det siste døgnet la vi en rute rundt som holdt oss på dypt vann med god avstand til revene. Hildes waypoints fungerte perfekt, og turen ble en fin opplevelse med god sikt og tid til å nyte dette helt spesielle farvannet.

Etter tips fra en venn stoppet vi på Kvamsøya rett etter runding. En idyllisk liten havn med plass til fire gjestebåter, innenfor en gedigen molo. Her må det være historie vi gjerne skulle visst mer om. Det ble en vakker kveld med magisk lys over kystlandskapet.

Ikke så mye å fortelle fra stedet, men vi fikk med oss en hyggelig prat med mannskapet på to av de gjestende båtene. De var fra Langevåg, over sundet sør for Ålesund. De anbefalte gjestebrygga der framfor Ålesund havn. Der var de i gang med forberedelsene til Tall Ships Race, så hele havna var avstengt for ordinære gjestebåter. Det var bare 10 minutter med hurtigbåten over sundet til Ålesund.

Planen var god så vi fortøyde i Langevåg på lørdag ettermiddag. Det de ikke hadde sagt var at hurtigbåten ikke gikk etter kl. 16 på lørdag, så noe Ålesundtur ble det ikke på oss. Det var imidlertid enn flott gjestebrygge i hyggelige omgivelser og utsikt rett til havs.