Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Rødøy - Bodø

Vi forstår at havna på Rødøy, Klokkergården, ble kåret til Norges beste gjestehavn i 2012, og der i gården er det fortsatt kvalitet i alle ledd. Dypvannshavna ligger godt beskyttet for nordavinden ved framføttene og under det høyreiste hodet til Rødøyløva, som er den karakteristiske profilen på øya. I godt vær skal det være en fin tur opp på hodet, med utsikt både til Lofotveggen og Svartisen. Vi gjemte oss under cockpit-teltet i regnvær. Klokkergården er et godt eksempel på hva som er mulig å få til med kjærlighet til stedet, ståpåvilje og litt kapital. Les mer på klokkergaarden.no.

Vi hadde bestemt oss for Bodø neste dag, en tur på drøye 50 nm. Vi fikk en lang og fin tur med vekslende vær og vind og fantastiske omgivelser. Stort mer mektig natur er det ikke mulig å få med seg i løpet av 8 timer underveis. De karakteristiske fjellformasjonene til Træna ute i vest, tett på Bolga og Fugløya og en lang men hyggelig innseiling over Saltfjorden til Bodø. På bildet ser dere Sørfugløy, et samfunn med molohavn og alt som hører med. Vi kommer innom en annen gang!

Vi ligger nå fortøyd i gjestehavna med DNB og Radisson Blu som nærmeste nabo. Er vi byen, så er vi i byen. Vi bruker søndagen til å gjøre litt vedlikehold på båt og kropp og se litt av by og havn.