Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Hustadvika

Neste dag hadde vi merket av Bud som en naturlig nattehavn. En idyllisk plass nord for Molde, som viste seg å være mer populær enn vi hadde tenkt oss. Vi fikk fortøyd som tredje båt på en av rekkene langs flytebrygga og fikk en til utenfor oss. Det var visstnok starten på jazz-festivalen som gjorde denne havna til et naturlig “oppmarsjområde” for seilere som skulle på festivalen.

Flere tegn de siste dagene på at vi er på vei nordover. Nå er det mørpølse i løs vekt i butikkene og bacalao på alle menyer. Her på Bud ser vi også de første fiskehjellene som tegner seg vakkert mot kveldshimmelen.

Det er nå blitt tirsdag 14. juli. Endelig fikk vi en værmelding som stemte med seilingsruta. Fremherskende vindretning på vestlandet er jo nordvest, så vi øynet muligheten for en sjeldent fin seilas over Hustadvika med 10 m/s fra sørvest. Det stemte. Vi seilte flott i et par timer, før vinden døde og motor var eneste mulighet for å ta oss inn til Kristiansund. Der så gjestehavna helt full ut, men vi ble godt mottatt og veiledet inn bak holmen innerst i vågen, hvor byens beste longsideplass var ledig. En hyggelig mottakelse i fin by. Vi hadde bestemt oss for en dag eller to ekstra her, for å gjøre litt vedlikehold, rengjøring og handling.