Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Fra Mørekysten til Trøndelag

Med gode og late dager var vi klare for å gjøre en litt lengre dagsetappe nordover. Regnet som hadde vært massivt mens vi lå i Kristiansund var nå avløst av morgensol. Etter bunkring rett over Vågen, satte vi kurs nordover med stille vær og varmende sol. Det ble en lang dag opp Trondheimsleia. Vi hadde sett på havnealternativer på Hitra, men bestemte oss for å fortsette opp til Fosenhalvøya, der vi sent på ettermiddagen fortøyde i Uthaug. En liten havn med en stor molo. God gjestebrygge og plass til Vilje longside. Etter 10 timer og 65 nautiske mil var det godt å varme opp medbrakt baccalao. Det ble en tidlig fredagskveld.

Sjøgata på Uthaug, på bildet, er en del av den opprinnelige bebyggelsen og fredet. Dette har lenge vært en viktig fiskehavn.

Været var ikke for seiling, så vi ble en dag ekstra. Den lokale fiskeren som drev utsalg på kaia, fristet med nytrukket vill-laks. Vi foretrakk dette framfor det som var den store attraksjonen for de lokale den dagen, gammelsalta sei. En tradisjonsrett på disse kanter, i dette tilfellet servert av turnforeningen. Vi dro videre tidlig neste morgen, uten noe klart bestemmelsessted. Vi stoppet i Setervik, som var en fin liten gjestehamn, dominert av tyske og polske rorbuturister. De drev skytteltrafikk med de leide aluminiumsbåtene ut på fiskeplassene og brukte kveldene til å filetere og fryse. Det hadde mer preg av fiskemottak og foredlingsindustri enn turisme. De må ha frossenfisk helt fram til neste sommer. Men havna passet oss utmerket, rett rundt pynten ligger Buholmråsa fyr.