Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


"...breiflabb over alt.."

Nå var Bergen innenfor rekkevidde. Da ble det det, men ikke uten komplikasjoner. Vi rødmer når dette skrives. Vi kjørte båten tom for diesel bare en mils vei fra Vågen i Bergen. Forklaringen er enkel. Vi har en turutrustet båt, og har i tillegg for å justere vannlinja, mer bly i baugen enn før. Det gjør at vi bruker noe mer drivstoff nå enn tidligere. Akkurat nok til at vi måtte ha litt drahjelp de siste meterne inn til Bryggen i Bergen, fordi vinden døde og vi lå foran baugen på en av de mange cruisebåtene i innseilingen. Den positive siden av denne historien var at vi fikk et påskudd til å gjøre det vi hadde utsatt alt for lenge, nemlig å få rengjort dieseltanken.

Nå lå vi til en brygge med vei ved siden av. Vi fikk organisert en effektiv liten innsats med et profesjonelt firma som stilte med vakumsuger og sørget for å suge opp alt gammelt slagg og slam som etter 10 år hadde samlet seg opp i tanken.

Vi opplevde Bergen annerledes enn ryktet forteller. Vi hadde tropevarme og blå himmel to av de tre dagene vi var der. Det var varmt og hyggelig, men tett på bylivet. Når det i tillegg var friluftskonsert med Elton John bare noe steinkast unna havna ble det mer byliv enn det som godt er for turseilere. Det gode med feststemte konsertgjester er at de fester så lenge at det også garanterer for rolige morgener.

«…surt og kaldt, og breiflabb over alt….» Første del av sangteksten ble gjort grundig til skamme av det vakre været, men siste del, derimot, merket vi mye til…..Riktig hyggelige sådanne.