Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Bevaring og fornyelse i Mandal

Vi tok den indre leia nordøst for Lindesnes og gikk inn til Mandal. Vi har gode minner herfra og det var ikke forhold som fristet til å fortsette, så det var fint å fortøye på en god gjestebrygge med en velutstyrt fiskebutikk som nærmeste nabo.

Dette er en spennende by som gjennomgår en kraftig fornyelse og utvikling. Etter noen dager med litt lange etapper for å utnytte det gode været på den mest utsatte delen av kysten, var det godt å roe ned med landligge.

Fortsatt er det mye vær vi skal ta hensyn til og vi bruker den tiden vi trenger for å oppleve kysten, ikke bare passere den. Vi valgte å gå til Kristiansand. Vi hadde ikke vært der med Vilje, så det var hyggelig å runde Odderøya og gå inn til Sørlandets hovedstad. Vi opplevde at som by lever den opp til navnet, som gjestehavn var det ikke noe de bør være stolte av. Men vi fant en plass og fikk etter hvert lagt en fortøyning som vi kunne stole på i den varslede kulingen. Det passet bra å se noe av denne byen mens det blåste fra seg både i øst og vest.