Nordover med våren

12. jun, 2016

Det er rart med dét. Livet ombord hadde funnet sin form og vi kunne egentlig bare fortsatt med å være underveis. Det var derfor med litt blandede følelser vi slapp fortøyningene på Nord-Koster torsdag formiddag, 9. juni, med kurs for Søly båthavn på Jeløya, Vilje sin hjemmehavn.

Det ble en fin siste dagsetappe hjem i litt kjølig motvind, men sol hele dagen. For å toppe serveringen ombord etter ankomst, gjorde vi en liten stopp i Engelsviken på Østfoldkysten for innkjøp av Skogens seikaker og fiskesuppe. Vi har handlet i mange fiskeforretninger på mange kyster, men ingen over og ingen ved siden av Skogen sine produkter. Vi er prinsipielt mot reklame på bloggen, så dette er et fortjent unntak.

For ikke å gjøre overgangen til landliv for brå, ble vi ombord og hadde en rolig kveld og natt i havna. Heldige vi, som har hatt et så flott år, og har så mye godt å komme hjem til.

Fredag morgen var det hverdag igjen, med alt som følger av å ha vært underveis i ett år. Vi skal ikke plage leserne av bloggen med det, men takke pent for oss og den overveldende interessen det har vært for å følge oss på bloggen. Nå skal vi bruke litt tid på å komme i orden på land før vi lover å skrive litt mer i ettertenksomhet om det vi har opplevd og erfart så langt, og om videre seilerliv. Inntil da ønsker vi dere alle en fin sommer.

Vi er å finne enten om bord, eller i det lille huset vi leier på Evjetangen. Midt i juli flytter vi inn igjen i leiligheten i Strandpromenaden, som har vært leid ut dette året.

Hilde og Helge

7. jun, 2016

Vi fikk en nydelig genoaseilas opp Kosterfjorden neste dag og fortøyde i Kostersund. Det er en av våre kjæreste havner mellom to vakre øyer. Området er nasjonalpark. Kosterskjærgården er viden kjent.

Det rikt dekorerte og hyggelige spisestedet Strandkanten har de siste årene vært et viktig tilbud til gjester og fastboende her på øya. I kveld stengte de tidlig og tok rutebåten til Strömstad. De var nominert til utmerkelsen "Årets företagare", en lokal næringslivspris, og var spente på utfallet.

Det er hyggelig å avslutte turen med noen dager her før vi seiler siste etappe hjem til Søly. 

5. jun, 2016

Små og trange havner gir noen utfordringer når havna er full og det gjelder å komme derfra. Vi lå nesten innerst og følgelig var det bare å vente til den trange leia ut igjen var farbar. Vi hadde god tid, skulle bare en kort etappe inn til Havstenssund.

Det er svenska flaggans dag, så langhelgen har ført til at det meste er stengt her på kysten i helgen. Turistbåtene var imidlertid i aktivitet i det gode været, den indre leia fra Strømstad til Grebbestad og videre sørover til Fjellbacka er populær. 

4. jun, 2016

En hel familie hvitkinngjess på brygga.

4. jun, 2016

Det ble sommer og fine gummibåtturer i arkipelet. Elmotor er fint og bryter ikke stillheten.