Vinterseilas i Nordeuropa

9. mar, 2016

Turisme finner mange former, og en av de mer kuriøse er denne skovledrevne båten som tar med seg turister ut til fjordåpningen og tilbake til Kappeln. Selv nå med bare et par plussgrader, går den sine daglige turer, ikke mange passasjerer, men nok til å holde den gående.

9. mar, 2016

Vi er nå på dagens tyske side av grensen, i Kappeln ved Schlei, ved fjorden som fører inn til Schleswig by. Dette er danskenes Slien, i en gang hertugdømmet Slesvig, det gamle Sønderjylland. Den viktige vikingbyen Hedeby lå rett her inne, det samme gjør restene etter forsvarsverket Danevirke fra samme tid, Nordens største fortidsminne.

Danmarks grense har blitt flyttet flere ganger. I 1864 var det nasjonal tragedie da Preussen inntok hele området. Sønderjylland var dermed tapt til Tyskland, og grensen ble flyttet nesten så langt nord som til Kolding. Dagens grense ble fastsatt etter folkeavstemming i grenseområdene etter 1. verdenskrig, da ble Sønderborg igjen en dansk by, mens resten av Sønderjylland forble tysk.

Dette førte til politisk splittelse i Danmark. Kong Christian X, Kong Haakons storebror, ønsket at grensen skulle gå her lengre sør, ved Slien, men et flertall av befolkningen i Mellom-Slesvig stemte for å forbli tyske. Kongen spilte en aktiv rolle i de videre dramatiske hendelsene, som til slutt altså førte til at folkeavstemmingen ble tatt til følge. I Sønderborg har kongen fortsatt et stort navn, noe bybrua er et uttrykk for.

7. mar, 2016

Vi er i det dansk-tyske området Sønderjylland og Scleswig-Holstein. Overskriften på dette blogginnlegget er uttrykk for språkblandingen her på grensa. Både på tysk og dansk side hilser de blidt på denne måten, morgen som kveld. Med den felles historien disse områdene har, er det ikke rart at både, språk, kultur, arbeidsmarked og boligmarked er flettet sammen.

For å ikke bruke for mye tid ut og inn Flensburger Förde med Vilje, tok vi en busstur til den tidligere danske byen Flensborg. Som dere ser av bildet er det viktig å flagge den danske tilhørigheten ved inngangen til restauranten. Og menyen er pære dansk, selvsagt inkludert stjerneskudd.

4. mar, 2016

Sønderborg framstår som en velholdt og trivelig by. Vi vet den har en spennende historie, her i grenseområdet mellom Danmark og Tyskland. Vi fikk nesten ikke fortøyd ved kaifronten på bildet fordi flere av byens borgere ønsket oss velkommen og hadde mye å fortelle om byen sin. Hyggelig!

4. mar, 2016

Vi hadde bestemt oss for å komme oss videre ned til Sønderborg neste dag, så vi var tidlig oppe og avsted. Tjukk tåke reduserte opplevelsen og skjerpet oppmerksomheten den første timen, men så bedret sikten seg og vi fikk en fin tur ned til Als Fjord, og derfra inn i det smale Als Sund til Sønderborg.

For å komme inn i havna måtte vi passere Kong Christian X. Bro som bare er 5 meter høy og derfor måtte åpnes. En spesiell tildragelse var kontakten med brovokteren. Fordi det er vinter og lite trafikk, ringte vi i god tid på forhånd. Han opplyste om at det var faste åpningstider. Vi satset på å rekke fram til åpning kl 13.30 og gjorde det. Der var det ingen åpning! Derimot ringte brovokteren og lurte på hvorfor vi ikke var å se. Da kom det for en dag at vi hadde ringt til en bro et helt annet sted i Danmark. Nummeret som var oppgitt i Kommas havnelos var altså til feil bro. Vi fikk kontakt med den riktige brovokteren på VHF, og heldigvis var det bare 30 minutter å vente til vi kunne passere og fortøye ved havnekontoret i Sønderborg.