Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen

28. okt, 2015

En vakker høstmorgen 27. oktober dro vi tidlig fra Risør mot Vestfold. Første nattehavn på turen var Maagerø marina. Her avslutter vi også for denne gang.

Vi har nå vært underveis i fire måneder og seks dager, har besøkt mer enn seksti ulike steder og opplevd Norvegen slik vi ønsket oss. En fantastisk reise, som i tillegg til opplevelser har gitt oss interessante erfaringer med det å være underveis på egen kjøl. Disse skal vi oppsummere og legge ut på hjemmesiden etter hvert.

Vi avslutter denne bloggen nå, og takker alle som har hatt interesse av å følge oss langs norskekysten. Vi lover å fortsette å dele opplevelser med dere på en ny blogg, når vi etter noen dager hjemme drar videre sørover via Sverige og Danmark.

Seilerhilsen Helge og Hilde

26. okt, 2015

Det ble litt heftig motvind, men en fin dag gjennom Blindleia og inn til Lillesand. Den tok godt imot oss på vei nordover og gjorde det samme nå. En veldig hyggelig havn og levende by også nå på høsten. 

På en stille og solfylt søndagsmorgen tok vi turen videre gjennom Homborsund og inn bak Tromøya forbi Arendal, som vi allerede bestemte oss for for fire måneder siden. Det var bare å nyte turen videre innenfor Sandøya og Lyngør til Risør. Gjestebryggene var koplet fra, så vi fortøyde bak steinmoloen i byhavna. Vi fløt da vi fortøyde, men kjente bunnen, antakelig en stein, på lavvann. Vi tok en liten aksjon på stigende vann på natten og flyttet oss inn til en dypere del av havna.

Den hvite byen med en av landets best bevarte trehusbebyggelser er alltid en opplevelse. Byen har også en annen levende del av kysthistorien. Fergen Øisang er Norges eneste gjenlevende bilferge bygget i tre og er i daglig drift. Som bildet viser er det ikke plass til vogntog, men et par personbiler kommer med. 

21. okt, 2015

Vi tok den indre leia nordøst for Lindesnes og gikk inn til Mandal. Vi har gode minner herfra og det var ikke forhold som fristet til å fortsette, så det var fint å fortøye på en god gjestebrygge med en velutstyrt fiskebutikk som nærmeste nabo.

Dette er en spennende by som gjennomgår en kraftig fornyelse og utvikling. Etter noen dager med litt lange etapper for å utnytte det gode været på den mest utsatte delen av kysten, var det godt å roe ned med landligge. 

Fortsatt er det mye vær vi skal ta hensyn til og vi bruker den tiden vi trenger for å oppleve kysten, ikke bare passere den. Vi valgte å gå til Kristiansand. Vi hadde ikke vært der med Vilje, så det var hyggelig å runde Odderøya og gå inn til Sørlandets hovedstad. Vi opplevde at som by lever den opp til navnet, som gjestehavn var det ikke noe de bør være stolte av. Men vi fant en plass og fikk etter hvert lagt en fortøyning som vi kunne stole på i den varslede kulingen. Det passet bra å se noe av denne byen mens det blåste fra seg både i øst og vest. 

19. okt, 2015

Etter en stille, stjerneklar natt i Korshavn stakk vi ut den trange åpningen mot sør, som bringer oss direkte ut til LIndesnes fyr. Vi rundet fyret i strålende morgensol, og som det framgår av bildet kunne vi med den nordøstlige vinden gå mye tettere på enn det som er tilrådelig når vinden står inn.

Det ble nok en stille solskinnsdag, men litt preget av en leteaksjon som var i gang i området. En 24 fots daycruiser var meldt savnet, og det var et stort apparat som ble satt i gang for å søke. Vi fulgte med på VHF-en og i sjølandskapet vi var i. Etter at mange profesjonelle båter var involvert, med Kystvakta som koordinator og flere redningsskøyter med, ble det et lykkelig resultat på ettermiddagen. Både båten og mannen om bord var i god behold, og ble funnet 15 nautiske mil ute i storhavet sør for Lindesnes. 

En interessant side av fyrhistorien er at det før fyrene fikk egne og unike fyrkarakteristikker, måtte brukes andre og dyrere metoder for å skille fyrene fra hverandre. Det var mange skip som i dårlig vær passerte Skagen uten å se fyrlyset, og trodde det var Skagen fyr de så når de var helt oppe ved Lindesnes. Det ble forlis. Etter mange ulykker, ble det derfor ordnet slik at Skagen beholdt sitt ene fyr, mens Lindesnes hadde to identiske fyr og Lista tre fyr. 

18. okt, 2015

Neste strekk på den utsatte sørkysten er Listalandet. Det er også en forholdsvis lang etappe.

Denne gangen valgte vi å stoppe før Lindesnes, og gikk inn til Korshavn, nesten bokstavelig talt på baksiden av neset. Havna er vel mest kjent som en av de som tidlig startet med rorbuturisme. Denne var nesten borte nå, men dette er en viktig havn der den ligger helt beskyttet mot det været Skagerak kan varte opp med.